Malzemeler:
• 1 kg patates
• 1 demet maydanoz
• 1 demet deretotu
• 3 çorba kaşığı süt
• 8 alabalık filetosu
• 1 soğan
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 çorba kaşığı un
• 250 gr süt kreması
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın. Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin.
Alabalık filetolarını temizleyin. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin. Soğana 100 ml su ilave edin. Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın. Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin. Patatesleri süzün. Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun…
|